politica

Politica se face rațional.

Onoare, Demnitate, Conștiința socială – iată principiile după care mă ghidez

Cred că politica e ceva înnăscut în ființa umană! Fiecare dintre noi este, într-o măsură sau alta, politician. Chiar și atunci când nu conduci altceva decât propriul destin, tot politică faci! Politica înseamnă responsabilitate, luciditate, adevăr, iubire de patrie! Politica este o artă!
Refuz să accept că politica și politicianul în România sunt doar subiecte demne de pana lui Caragiale. Vreau, prin model personal, să contribui la o reformare a clasei politice românești. E nevoie de un restart, de un refresh care să echivaleze cu un alt început. Vreau să fiu parte din acest început!
Cred în echilibru, în moderație și în acea înțelepciune ce îl ferește pe om de excese. Echilibrul vine dintr-o raportare senină la viață și din asumarea unor principii fundamentale: simplitate, modestie, smerenie, naționalism curat.
Mai cred că principalul scop al unei societăți este să facă în așa fel încât membrii ei să fie feriți de umilințe sociale și morale, de discriminare, de atingeri ale demnității umane. Bunăstarea unei societăți nu înseamnă doar lipsa grijii zilei de mâine, ci și starea de siguranță, sentimentul că nimeni nu se interpune între tine și propriile-ți idealuri.
Cred într-o țară care își iubește cetățenii cel puțin la fel de mult precum cetățenii își iubesc țara.

Cred în politica orientată spre interesele națiunii și ale cetățenilor, cred în forța bunului simț, în solidaritate și protecție socială, în generozitate, altruism și empatie. Cred în valorile culturale și spirituale ale poporului român. Cred în Celălalt cu aceeași tărie cu care cred în Dumnezeu. Cred în forța politicii de a modela constructiv realitatea. Nu poți, cu adevărat, să faci politică dacă nu ai, zi și noapte, sentimentul intens al unei misii, al unui destin, al unei vieți pe care să o închini acestui scop. Vreau să fac mai bună lumea în care trăiesc!

Am fost și sunt afiliat unor instituții de mare importanță în viața orașului și a țării: Consiliul Local, Consiliul Județean, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Direcția Regională de Drumuri și Poduri, Parlamentul României. Din punct de vedere politic, sunt membru în Alianța pentru Unirea Românilor. Fiecare ipostază publică a mea a avut, însă, în fundal principala mea apartenență, apartenența la Iași, orașul cu care mă aflu, de  decenii întregi, într-un continuu parteneriat.

Verbul care mă definește este „a face”. Cred în muncă, în noblețea muncii, în construcția prin muncă a unei comunități, a unei societăți. Mă străduiesc să fiu cât mai activ și mai productiv în toate domeniile în care activez, fie că este vorba despre politică, fie de administrație. Încerc și reușesc să pun lucrurile în mișcare, să acționez și să generez acțiune din partea celorlalți. A sta degeaba înseamnă, pentru mine, a trăda viața însăși.

Împărtășesc în mod structural politica centrată pe cetățean și pe nevoile acestuia. Mă preocupă tot ceea ce este legat de siguranța lui, de securitatea lui economică, de protecția împotriva posibilelor abuzuri ale unor macro-structuri. Sunt conștient că una dintre probleme majore ale timpului nostru este cea privitoare la vulnerabilizarea îngrijorătoare a eco-sistemului, motiv pentru care sunt foarte receptiv la politicile de mediu apte să diminueze poluarea și să îmbunătățească atitudinea omului contemporan față de natură. Sunt preocupat de promovarea naționalismului, iubirii de țară și de neam, ca fundamente ale existenței înseși.
Dincolo de aceste aspecte punctuale, politica bunului simț este cea care mă ghidează în tot ceea ce întreprind.

Verbul care mă definește este „a face”. Cred în muncă, în noblețea muncii, în construcția prin muncă a unei comunități, a unei societăți