Cine este Marius Ostaficiuc?

Să ne cunoaștem:

Pot afirma cu mâna pe inimă că respir Iașul prin toți porii mei. M-am născut și am copilărit în cartierul Alexandru cel Bun, într-o familie de oameni modești, în care am învățat însă ce înseamnă munca și responsabilitatea. Sunt valori care m-au ghidat practic pe tot parcursul meu ulterior și care mă definesc și în ziua de astăzi.

Sunt un familist convins, iar cei șapte ani de-acasă m-au ghidat permanent în construirea, cărămidă cu cărămidă, a unui cămin și nu doar a unei case. Soția mea și cei trei copii sunt totul pentru mine, iar munca susținută din ultimii ani, cu multe sacrificii în plan familial, sper să se întoarcă sub forma unei vieți mai bune nu doar în plan personal, ci pentru întreaga comunitate.

Îmi doresc un Iași prosper, un Iași puternic, în care copiii mei să se poată desăvârși ca oameni. Este motivul principal pentru care, în urmă cu aproape două decenii, am ales să fac pasul spre politică și spre administrație.

Cele două mandate de consilier local mi-au dezvăluit o lume pe care, deși aparent o cunoșteam, mi-a oferit în permanență provocări și surprize, de multe ori nu tocmai plăcute. Nu m-am dat însă bătut, ci dimpotrivă. Ca ales local, am înțeles ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă, iar ca președinte al Comisiei de Urbanism, am învățat multe din ceea ce înseamnă dezvoltarea unui oraș ca Iașul.

Mai apoi, în calitate de consilier județean, am învățat ce înseamnă să gândești la o altă scară. Să realizezi că, la doi pași de Iași există comunități pentru care civilizația nu înseamnă nici mall-uri, nici parcări supraetajate, ci lucruri mult mai simple: un drum asfaltat, apă curentă sau o școală renovată.

Tot de aproximativ 20 de ani, sunt membru al Partidului Social Democrat. Poate și datorită structurii mele, ca om, a faptului că am trăit într-un cartier muncitoresc al Iașului, am ales social-democrația în detrimentul altor orientări politice. Și, slavă Domnului, că aveam de unde alege! Alți colegi au schimbat câte trei sau patru partide în această perioadă. Eu nu cred însă în oportunism! Cred însă în echipă, în lucrurile durabile, construite în timp! Iar eu asta mi-am propus să fac pentru Iași: să construiesc!